Колкото по-натам отиваш, толкова по-насам идваш. Така социологът проф. Иво Христов

...
Колкото по-натам отиваш, толкова по-насам идваш. Така социологът проф. Иво Христов
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Колкото по-натам отиваш, толкова по-насам идваш

" Колкото по-натам отиваш, толкоз по-насам идваш ". Така социологът проф. Иво Христов счита, че ще продължи смяната в България. Според него  държавното управление няма да се оправи с предизвикването от рецесиите

" Постепенно ще калибрират една или друга рецесия, ще се нагодят към една или друга рецесия, може да има лични смени, само че по-важното е, че  рецесиите са артикул на вътрешни тежки несъответствия в българската стопанска система , които дълги години бяха прикривани, покривани, притискани, защото в България не се откри режим, който да има куража да ги взема решение ". 

Пред БНР той разяснява тематиката " Република Северна Македония ": 

" Нито България, нито РСМ са фактор за каквото и да било.  Под благовидна политкоректна форма и двете страни ще излязат като спечелили от проблема . И двете страни са просто значими геополитически територии. Македонският пъзел ще бъде решен по метод, който е нужен - да бъдат вкарани в Европейския съюз, конкретиката по какъв начин това ще се случи не е толкоз значима... Ще бъдем гощавани в този обаятелен микс - да оставим историята на историците, а ние ще би трябвало да гледаме напред, тъй като бъдещето е икономическо. Това е  другото име на неохарвардския блудкаж, който се показва за върха на сладоледа в България ". 

В предаването " 12+3 " проф. Христов уточни, че " драмата с цените на тока е спекулативна ": 

" Използва се външната енергийна среда, която е изкуствена. Създават се истерични ненормални стопански условия, при които неефективното стопански да стане дейно ". 

По думите му " няма здравна рецесия, тъй като няма здравна система ": 

" Това е хроника на една предизвестена гибел. Обективно съществуващият проблем беше заложен още при започване на 90-те години, когато беше разрушена системата на българското опазване на здравето. Нищо няма да стане от всичките така наречен " пази, Боже, ограничения " против ковид. Имате изначално неправилен пиедестал, върху който се строи паянтова постройка, която всеки миг ще се срути ". 

Интервюто с проф. Иво Христов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР